Actuala explicatie a originilor Universului se bazeaza pe presupuneri stangace si nu explica multe dintre particulele subatomice.
Asa cum arata acum, explicatia pentru inceputurile Universului este construita in jurul teoriei relativitatii generale si observarea Universului antic. Combinate, aceste doua teorii dau nastere anumitor probleme, arata io9.com.
De exemplu Universul este imposibil de mare acum avand in vedere rata actuala a expansiunii sale, asa ca astrofizicienii invoca ideea unei expansiuni foarte rapide, in primele secunde de dupa Big Bang.
Relativitatea, insa, nu poate explica acest fenomen, asa ca este nevoie de o alta teorie care sa sustina ideea unei expansiuni de asemenea viteze.
Chiar daca nu este nimic gresit pana aici, fizicienii ar prefera o explicatie generala. Si asta nu este singura problema cu explicatia actuala a formarii Universului - ea nu ia in calcul multe dintre proprietatile particulelor subatomice, atribuindu-le pur si simplu domeniului mecanicii cuantice.
Nikodem Poplawski de la Universitatea din Indiana spune ca versiunea standard a relativitatii generale ignora total miscarea mecanica a particulelor subatomice, cum ar fi neutronii sau protonii, insa o versiune modificata a teoriei gravitatiei, cunoscuta drept teoria Einstein-Cartan-Kibble-Sciama, ar rezolva aceasta problema. Teoria sustine ca aceste particule se resping, creand cantitati mici de forta de torsiune.
In mod normal, torsiunea nu produce efecte semnificative. In orice caz, daca densitatile cresc foarte mult, forta de torsiune are efecte puternice. Mai mult, torsiunea face imposibil ca gaurile negre sa formeze singularitate gravitationala. Si daca singularitatea este imposibila, atunci ce se afla in mijlocul gaurilor negre?
Poplawski are o teorie extrem de indrazneata: sunt universuri in