Timp de circa o ora dupa ce s-a consumat alcool, riscul de atac cerebral ischemic creste simtitor, arata un studiu recent.
Insa, chiar daca riscul imediat creste, pe termen lung, alcoolul, consumat in cantitati moderate, are efect advers, vasele de sange devenind mai flexibile si micsorandu-se riscul de atac cerebral si cardiac, spun medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, citati de HealthDay. Acest lucru nu mai e valabil daca deja a avut loc un un atac cerebral.
In cadrul studiului, 390 de persoane care suferisera un atac cerebral au fost intervievate in primele 3 zile de dupa atac, observandu-se ca marea majoritate consumasera alcool cu o ora inainte de a avea loc accidentul cerebral, indiferent ca era vorba despre vin, bere sau bauturi spirtoase.
In decurs de 24 de ore, riscul de atac cerebral scade cu 30%, mai noteaza cercetatorii in jurnalul Stroke.
Timp de circa o ora dupa ce s-a consumat alcool, riscul de atac cerebral ischemic creste simtitor, arata un studiu recent.
Insa, chiar daca riscul imediat creste, pe termen lung, alcoolul, consumat in cantitati moderate, are efect advers, vasele de sange devenind mai flexibile si micsorandu-se riscul de atac cerebral si cardiac, spun medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, citati de HealthDay. Acest lucru nu mai e valabil daca deja a avut loc un un atac cerebral.
In cadrul studiului, 390 de persoane care suferisera un atac cerebral au fost intervievate in primele 3 zile de dupa atac, observandu-se ca marea majoritate consumasera alcool cu o ora inainte de a avea loc accidentul cerebral, indiferent ca era vorba despre vin, bere sau bauturi spirtoase.
In decurs de 24 de ore, riscul de atac cerebral scade cu 30%, mai noteaza cercetatorii in jurnalul Stroke.