Vacanţa se dovedeşte a fi profitabilă pentru liceenii şi studenţii care muncesc în zilele torideAnimator, fotograf, decorator interior sau ospătar sunt doar o parte din meseriile inedite ocupate de studenţi pe timpul verii.
Sergiu Boldor este student în anul II la Facultatea de Muzică din Oradea. Am cerut autorizaţie de la primărie pentru a cânta în centru, în zona pietonală”, a spus Sergiu. Tânărul artist cântă piese clasice, dar şi folk, jazz sau romanţe. „În Oradea câştigi bani din asta, cât să duci o viaţă boemă, cu câteva milioane pe lună”, a spus băiatul. Sergiu s-a gândit să combine muzica cu divertismentul. El şi-a construit picioroange şi învaţă să meargă pe ele. „Deghizat pe picioroange pot fi animator la petreceri, la evenimente dedicate copiilor”, a mai spus Sergiu. (Andreea Costea)
Bani de studenţie
Trei luni de muncă serioasă cu banii americanilor şi multă răbdare i-au plătit Gabrielei Ianculescu un an întreg de studenţie la Timişoara. Tânăra de 20 de ani, absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, şi-a plătit cheltuielile de cazare şi de şcoală cu cei aproape 8.000 de dolari câştigaţi ca şi casieriţă într-un magazin turistic din Alabama, în urmă cu un an. „Nu mă gândeam că alţii au vacanţă pentru că şi eu am avut înainte şi pentru mine era o experienţă unică”, a explicat Gabriela.
Meserii de viitor
Ionuţ Ştaier şi Octavian Doda, doi elevi în vârstă de 17 ani, aflaţi în aceeaşi clasă a XII-a la Colegiul „Decebal” din Deva, se declară entuziasmaţi de jobul pe care l-au obţinut. Ei lucrează la o seră de legume şi flori din localitatea Uroi şi plănuiesc ca în acest sezon să mai lucreze la o fermă de vaci, în comuna Aurel Vlaicu. „Recompensa pentru ceea ce fac la seră este, în primul rând, faptul că o să învăţ să muncesc”, a spus Ionuţ Ştaier. Octavian este de aceeaşi părere. „Aş fi putut să mă angajez