În ultimii patru ani de zile, 336 de arădeni au decis să-şipună capăt zilelor. Marea lor majoritate sunt bărbaţi: 276.
În vreme ce numărul sinuciderilor în rândul bărbaţilor a rămas relativ constant, femeile au apelat din ce în ce mai puţin la acest tip de gesturi.
Cei mai mulţi sinucigaşi au ales luna iulie pentru a-şi pune capăt zilelor,dar multe sinucideri se înregistrează şi în lunile martie, aprilie şi iunie, în vreme ce luna noiembrie pare cea mai puţin ”propice” pentru astfel de gesturi.
Cât priveşte modul de sinucidere, spânzurarea sau autorănirea sunt pe primul loc, urmată de aruncarea în gol.
Incidenţa sinuciderilor în judeţ este de 16 cazuri la suta de mii de locuitori.
Pericolul bolilor mentale
Incidenţa tulburărilor mentale acute la adult în judeţul Arad creşte liniar odată cu creşterea vârstei pacientului şi atinge valori apropape duble la populaţia peste 65 ani faţă de cea cu vârste cuprinse între 16-64 ani.
La bărbaţi tulburările mentale sunt diverse, patologia feminină fiind mai ales centrată pe tulburări nevrotice, tulburări anxioase, tulburări de somn neorganice şi episoade depresive. La categoria de vârstă 16-64 ani sunt notabile reacţiile de stres prin tulburări de adaptare. Tulburările mentale ale adultului apar mai frecvent în jurul vârstei de 48 ani, cu tendinţa mediei de apariţie la 40 de ani în viitor.