Puţin după ora prânzului, primii bucureşteni curioşi au venit în Piaţa George Enescu din faţa Ateneului din Bucureşti, atraşi de corturile instalate şi de scena de pe care răsunau butoaiele bătute ale celor de la Sistem. Sursa: Oana Dan
Băieţii repetau pentru concertul de diseară. Iar corturile aparţineau unor organizaţii neguvernamentale din domeniul ecologiei, care promovau colectarea selectivă şi reciclarea, ca metode de a schimba faţa oraşului. Evenimentul, numit Recicloniada, care a debutat astăzi la prânz şi se încheie la ora 21:00 cu concertul Sistem, îşi propune să îi atragă pe bucureşteni în cercul reciclării.
Organizat de ApaNova cu susţinerea Primăriei Bucureşti şi a Romprest, Recicloniada pune la dispoziţia bucureştenilor infrastructura necesară pentru a recicla PET-uri, teancuri de hârtie, sticle, tonere şi cartuşe de imprimantă, becuri, baterii sau electronice şi electrocasnice uzate.
O idee nouă: reciclarea la birou
Organizaţia Ecoteca, un ONG tânăr şi idealist, cum se defineşte pe site-ul de prezentare, a pus pe roate un program denumit ECOffice, adresat companiilor care doresc să se implice în gestionarea deşeurilor produse la birou.
Angajaţii din birouri sunt informaţi asupra reciclării corecte şi încurajaţi să aducă la serviciu deşeurile reciclabile adunate acasă, spune Carla Bancu, membru al organizaţiei. „Totul este gratuit”, subliniază ea, precizând că tot ce este astfel colectat merge la Remat, unde este sortat şi apoi reciclat.
Ea speră că bucureştenii vor aduce deşeuri la reciclat astăzi, deşi crede că majoritatea celor care vor face asta sunt tineri, pentru că ei sunt cei mai receptivi la astfel de mesaje.
Anamaria Hâncu, una dintre voluntarii mişcării “Let’s Do It, Romania!”, care îşi propune să cureţe arealele naturale din România pe 25 septembrie, a venit la Recicloniada pentru a promova proiectul