Timp de două săptămâni, în zona Feteşti s-a lucrat fără întrerupere pentru salvarea oraşului.
Timp de aproape trei săptămâni, în zona Feteşti, apele Dunării au crescut alarmant, depăşind cu peste 100 de centimetri cota de inundaţii. Autorităţile au fost luate prin surprindere şi pentru a ţine în frâu apele învolburate au comasat forţe impresionante pentru consolidarea şi înălţarea digurilor din zonele ameninţate de puhoaie.
Carburant de la rezerva de stat
Consolidarea digului din Feteşti a înghiţit peste 25.000 de litri de motorină, pe care prefectul judeţului, Mădălin Teculescu, a solicitat-o din rezerva de stat. În afara structurilor militarizate, care au fost detaşate pentru salvarea Feteştiului, autorităţile au apelat şi la mai multe societăţi comerciale.
Cele zece firme care au lucrat la consolidarea digului din zonele Buliga, Parcul Trandafirilor şi GSPD(ex-Grupul Şantiere Poduri Dunărene) case au solicitat statului 473.000 lei. O singură societate, Astaldi Italia, nu a avut pretenţii financiare şi a făcut muncă benevolă încă de la început.
Bilanţ după inundaţii
Cotele ridicate ale braţului Borcea au calamitat 972 de hectare cultivate şi alte 914 hectare de păşuni şi fâneţe. Tot apele au distrus şi mai bine de 16 kilometri de dig şi trei kilometri de drum naţional.
În localitatea Borduşani, din cauza eroziunii accentuate a malului, cinci anexe gospodăreşti au fost distruse şi două case sunt în pericol de a se prăbuşi. La Feteşti, din cauza ploilor au fost avariate aproape 20 de anexe gospodăreşti.
Apele braţului Borcea nu au iertat nici alte 930 de hectare de plantaţii şi pepiniere şi nici cei aproape 400 de puieţi forestieri din zona Feteşti.
Pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete, prefectul Mădălin Teculescu le-a dat comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă un termen şase luni pentru a pune