"Pe unde erau locuri părăsite, au făcut un parc", spune o bucureşteancă din zona Nicolae Grigorescu. Aşa a ajuns Sectorul 3 cel mai verde sector din capitală, unde fiecare locuitor este "oxigenat" de 14,5 metri pătraţi de spaţiu verde. Mult sub cerinţele UE, dar peste media Bucureştiului. Sursa: Dan Arsenie
În urmă cu cinci ani, când ieşeai de la metroul Nicolae Grigorescu, vedeai oameni tolăniţi prin boscheţi, într-un spaţiu părăsit după nişte garduri vechi din metal. Acum, aici a fost amenajat un spaţiu în care oamenii pot citi ziarul, riscul de a fi călcat pe picior de pântecul unui şobolan fiind mult limitat.
Şi Piaţa Titan s-a schimbat, cu excepţia acelor veşnice femei care îşi strigă în gura mare produsele aduse din infamul complex Europa. Găseşti spray de muşte şi ciocolată pe aceeaşi masă. iar a naibii masă e chiar la intrarea în piaţă. Dar, după chiloţii "trei perechi la 10 lei", găseşti şi o piaţă aranjată inteligent şi acoperită, în care nimeni nu îşi revarsă produsele peste spaţiul rezervat clienţilor.
Cumpărătorii spun că preţurile sunt acceptabile, devreme cu roşiile costă trei lei, cartofii - maximum 1,5 lei, ouăle - 0,4 lei bucata, iar pepenii (fructele sezonului) - cel mult doi lei. "S-a schimbat mult în ultimii ani. Şi piaţa a fost refăcută, să vedeţi cum arăta înainte, nu aveai încredere să cumperi de aici. Mai sunt cârcoteli, unele poate adevărate, dar Negoiţă a făcut treabă", spune Cornelia T, pensionară.
Sectorul 3 - "cu un pas înainte"
Într-un parc construit în ultimii ani, Titanii, Emilia Iordan a venit împreună cu nepoata. Femeia stă în sectorul 4, dar vine des în trei pentru a avea grijă de copilă. "Să zicem că trei este cu un pas înainte, noi (n.r. cei din patru) am avut primari care ne-au ţinut pe loc. Este clar mai aerisit 3", spune aceasta. La ora 10 dimineaţa, parcul este plin de mame sau buni