Alexandra Paula Pert are 20 de ani şi este din comuna Simand, judeţul Arad. S-a născut în iarna anului 1990. "Am fost un copil venit pe lume prematur, însă n-am avut nici o problemă de sănătate. Până la 9 luni...". Atunci, medicul de familie i-a făcut un vaccin. "Prea târziu, mama a aflat că acel vaccin prezintă anumite riscuri la copiii născuţi înainte de termen...", spune Alexandra. Iar neşansa a făcut ca ea să facă parte din procentul de risc...
"După câteva luni am început să decad, în sensul că nu puteam sta în fund decât sprijinită între perne, nu mai aveam putere să mă sprijin pe picioare... De atunci pot spune că a început coşmarul familie mele", spune tânăra. Cel mai grav este faptul că, oricâţi medici ar fi consultat, nici unul nu reuşea să-i pună un diagnostic concret. "Începând din anul 1991 am fost la nenumăraţi doctori dar, cu cât erau mai mulţi, cu atât aveam mai multe diagnostice. Unii spuneau că e vorba de o boală genetică şi nu se poate face nimic, alţii spuneau că îmi voi reveni dar nu se ştie când... Tot aşa am tras aproximativ 6 ani", povesteşte Alexandra chinul care i-a marcat copilăria.
O singură speranţă a avut fata, atunci când era încă micuţă - la un moment dat părinţii ei au auzit că în Arad ar fi venit un doctor basarabean şi au mers la el. Spre surprinderea lor, acesta le-a spus că boala de care suferea Alexandra nu era una genetică şi, mai mult, ar fi putut fi tratată. "După câteva şedinţe la dânsul au început să se vadă ceva progrese, lucru care nu se mai întâmplase până atunci la nici un doctor. Din nefericire, când am mers la a 4-a şedinţă am găsit cabinetul încuiat. Mai târziu am aflat că acel medic nu avea autorizaţie să facă acele şedinţe medicale în sistemul din România. Fără el însă, boala mea a avansat foarte mult", spune tânăra.
Alexandra a mers la şcoală până când a terminat ciclul gimnaz