Aflate sub zidul de piatră rămas la suprafață, vestigiile din secolul XIII vor putea fi admirate de toată lumea. În plus, Platoul pe care se află construcția medievală va fi transformat complet, vegetația abundentă fiind înlocuită de spații comerciale
Cetatea Severinului, necunoscută pe harta atracțiilor turistice, ar putea deveni un punct important de referință în ceea ce privește promovarea orașului. Printr-un proiect inițiat de primărie, platoul cetății va fi transformat radical.
CITEȘTE ȘI FOTO-REPORTAJ/Cetatea Severinului, între Cavalerii Ioaniți și „Mary + Piciu”
În momentul de față, doar o parte din ruinele cetății se află la suprafață, iar zona este plină de vegetație și resturi menajere.
„Veneam aici cu actuala mea soție, pe vremea când eram tineri. Peisajul era superb, ca și acum și nici starea deloc atractivă în care se afla cetatea nu era prea diferită. Ar fi bine să se facă ceva cu locul ăsta, pentru că respiră istorie”, ne-a spus Ion Stănciuleț, profesor de istorie, pensionat.
Se dezgroapă și restul cetății
Perspectiva transformării cetății într-o atracție turistică este mai aproape ca oricând.
„Am introdus cetatea Severinului în același proiect prin care vom restaura și palatul cultural Theodor Costescu. Sunt vestigii sub pământ pe care o să le scoatem la suprafață. De asemenea, vom amenaja spații comerciale și vom reda cetatea turismului. Eu cred că în aproximativ două săptămâni ne apucăm de treabă”, a spus, pentru Adevărul de Seară, Constantin Gherghe, primarul Severinului.