Regimul pe care il recomand bolnavilor de ficat l-am experimentat pe cont propriu, cu rezultate de exceptie: vindecare totala. Iti trebuie vointa, dar merita. E un drum sigur si "curat" catre sanatate. Mult succes!
Pentru vindecarea bolii, trebuie respectate cateva principii alimentare dietetice:
Alimente interzise
Exista 4 grupe de alimente ce trebuie evitate, cel putin patru saptamani, pentru ca organismul sa suporte hrana dietetica.
1. Orice fel de zahar rafinat, glucoza, fructoza, maltul, concentrati de zahar ca: siropuri, melasa etc. In acest interval de patru saptamani, se recomanda chiar evitarea mierii de albine!
2. Toate fainurile albe: painea alba, aluaturile, prajiturile, budincile, orezul decorticat. Combinatia dintre zaharul rafinat si faina alba este deosebit de periculoasa. Sunt bolnavi la care prajiturile actioneaza ca o otrava.
3. Toate sucurile de fructe si legume, chiar si proaspete, presate sau cumparate, si fructele conservate, sau fructele fierte, chiar si neindulcite.
4. Toate grasimile "denaturate": ulei, margarina.
Alimente absolut necesare
1. Paine integrala din diverse sortimente de cereale. Toate aluaturile care se consuma trebuie sa fie din faina integrala.
2. Zilnic, un terci de cereale proaspat macinate sau germeni de cereale.
Reteta terci de cereale: se face dintr-un amestec de grau si secara, sau numai grau. Din amestec se iau 3 linguri si se macina in rasnita de cafea (mai mare, nu prea fin). Macinarea trebuie facuta proaspat, de fiecare data. Cerealele macinate vor fi amestecate cu apa rece, ca un terci. Se lasa pana la 12 ore sa stea. Apa va fi astfel calculata, ca dupa amestecare sa nu se arunce nimic. Dupa 5-12 ore, acest terci se va combina, in functie de anotimp, cu fructe, zeama de lamaie, 1 lingurita miere (numai cateodata), 1 lingur