Scandal în această dimineaţă la groapa de gunoi din Pata Rât, unde mai multe echipaje de colectare a gunoaielor de la compania de salubritate Brantner-Vereş nu au fost lăsate să depoziteze gunoaiele.
Pentru blocarea accesului la rampa de gunoi au intervenit inspectori de la Garda de Mediu şi mai multe echipaje de jandarmi. "Nu am fost lăsaţi să intrăm cu gunoaiele. Aseară a fost acolo şefa de la Garda de Mediu ( Lenke Imre, n. red.) cu două colege să supravegheze accesul în depozit, iar astăzi au venit cu jandarmii şi nu au permis accesul nimănui", a spus proprietarul Brantner-Vereş, Eugen Vereş. El spune însă că i-a atras atenţia lui Imre asupra faptului că în weekend multe unităţi produc deşeuri mai multe - pieţe, spitale - şi că există riscul îmbolnăvirii.
Proprietarul celeilalte companii de salubritate din Cluj, Rosal, Silviu Prigoană spune că a trimis o adresă oficială către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj imediat ce a aflat că nu poate depozita gunoaiele la Pata Rât şi că aşteaptă răspunsul pentru luni dimineaţa. "Noi la Cluj avem contract pentru salubritatea stradală şi coşurile de gunoi, nu moare nimeni dacă întârziem o zi; le ducem luni, până atunci aşteptăm răspuns de la CJ, pentru că depozitarea gunoaielor e problema lor", a spus Prigoană.
"Se ştia încă de la semnarea tratatului de aderare la UE că rampa de gunoi de la Pata Rât va fi închisă în data de 16 iulie. A venit şi ziua aceea, şi s-a sistat depozitarea pe rampă", arată Anna Horvath, şeful Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului (ARPM), care a fost prezentă şi vineri seara, dar şi sâmbătă pe rampa de gunoi şi a interzis accesul. Ea spune că până la această dată, "deşi exista destul timp", pe adresa ARPM a venit o singură soluţie de stocare temporară a deşeurilor după închiderea rampei de la Pata Rât. "Aceea a venit de la Salprest, pe un teren în proprietate publică di