Astfel Secţia din Reşiţa poate rivaliza astfel cu orice altă secţie de acest gen din ţară.
"La Reşiţa se poate opera de acum la fel ca în centrele universitare, ca în spitalele mari, private, din ţară şi din străinătate, a explicat dr. Felicia Quint, şeful Secţiei Oftalmologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. În timpul operaţiilor, se pot transmite imaginile pentru a putea cere şi opinia altor specialişti. Mai mult de 50 la sută din timp îl petrecem în sala de operaţii, iar microscopul operator este deosebit de util pentru pacienţi. Cred că un asemenea aparat se mai regăseşte în două spitale universitare şi într-o clinică privată. Practic, este mâna dreaptă a unui chirurg. Pot spune, cu mândrie, că secţia pe care o conduc este dotată la nivel european. Cu ajutorul acestui microscop de performanţă maximă se poate face şi implant de cristalin, ca să vă dau doar un exemplu" spunea dr. Felicia Quint, la prezentarea noii aparaturi.
De asemenea, cu cel de-al doilea aparat se poate descoperi glaucomul, boală care, dacă nu este tratată, duce la moartea nervului optic. "Glaucomul nu se manifestă clinic prin niciun simptom. Determinarea câmpului vizual se făcea, la Reşiţa, până acum, cu un aparat mecanic, vechi de 30 de ani. De acum, însă, se poate determina câmpul vizual în mişcare, cinetic, computerizat, ceea ce înseamnă un mare câştig pentru judeţul Caraş-Severin", a mai spus Quint. "Avem deja un parteneriat cu Spitalul din Vrsac, Republica Serbia, astfel că operaţiile vor putea fi vizualizate şi de către medicii sârbi, la fel cum doctorii reşiţeni vor putea vedea intervenţiile de la Vârşeţ" a spus dr. Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.
Investiţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin se ridică la circa 90.000 de euro. "De la 1 iulie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa este în patrimoniul Consiliului Judeţean. De acee