A realizat peste o mie de sculpturi, printre care busturi cu Ceauşescu, Stalin sau voievozi români. Toate creaţiile sale au, pe lângă formă şi culoare, viaţă.
Cea mai grea întrebare pentru Marius Ivanovici este aceasta: „Care au fost primele tale lucrări?”. Şi asta pentru că tânărul sculptor mărturiseşte că aşa se ştie dintotdeauna: aplecat la masa de lucru, frământând lutul în mâini şi desenând. Pasiunea sa pentru sculptură a pornit din dragostea pentru detaliu.
„Mi-a plăcut să observ detaliile de când mă ştiu şi am început să creez o lume cu ele. Creativitatea e cea mai importantă. Talentul se cultivă cu ea. Aşa că am început să pun pe un suport plastic tot ceea ce îmi plăcea”, spune el.
De curând, Marius a găsit nişte desene mai vechi, pe care le realizase atunci când era un copil. A rămas uimit.
„Eu lucrez de când mă ştiu. De curând mi-am găsit nişte desene vechi şi m-am uimit să văd cum eram atunci. Se vedea puritatea. Asta înseamnă să fii artist: să creezi cu sufletul, eu asta fac”, explică sculptorul.
Pe lângă faptul că de mic şi-a găsit vocaţia, Marius Ivanovici a fost şi un şcolar eminent, luând din clasa întâi şi până într-a XII-a numai premiul I, cu coroniţă. El spune că pe lângă ambiţia sa, au mai fost şi părinţii cei care l-au influenţat să înveţe bine.
L-a sculptat pe Ceauşescu
Printre lucrările cu care artistul se mândreşte se numără două sute de busturi aparţinând unor personalităţi din istorie şi cultură. Aşa se face că au ieşit din mâinile sale pricepute o serie întreagă de creaţii: Decebal, Traian, voievozii români, Nicolae Ceauşescu, Stalin şi chiar contemporanul ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
„Am devenit atât de bine pus la punct, încât am ajuns să modelez în aceeaşi zi câte două busturi şi să le torn negativele”, se mândreşte Marius Ivanovici.
În total, opera lui numără pe