În câteva zile vom afla care este oraşul în care este cel mai bine să trăieşti. Sursa: Arhiva EVZ
Din Ardeal, prin Moldova, Dobrogea şi Muntenia, campania lansată de www.evz.ro, pentru a găsi oraşul din România cu cele mai bune condiţii de trai, a poposit în cele mai mari 15 oraşe din România.
Competiţia "Oraşul de vis" a început la Arad. Am traversat ţara şi am ajuns la Bacău. Ne-am odihnit în răcoarea oraşului de sub Tâmpa, pe străzile Braşovului, şi în apa rece a mării, la Constanţa. Am continuat cu alte 11 oraşe, unde am aflat care le sunt secretele şi avantajele pentru locuitori.
De la sărăcie la lux, un tur al Capitalei
Campanias-a oprit de o săptămână în Bucureşti. Aceasta este ultima noastră destinaţie: cel mai mare oraş din România, de la care avem pretenţia să fie nucleul dezvoltării economice, al impulsului în societate, să dicteze iniţiative originale şi constructive, în cultură, economie, educaţie, ori sănătate.
În ultimele zile am descoperit plusurile şi minusurile oferite de câteva dintre sectoarele Capitalei: sectorul 3, considerat cel mai bine organizat şi administrat, am trecut şi prin sectorul 1, cel mai bogat şi cu zonele luxoase ale Bucureştiului.
Sectorul 5 ne-a arătat ce înseamnă viaţa la periferie, în cele mai rău-famate cartiere. O parte dintre primarii acestor sectoare, inclusiv edilul Capitalei, Sorin Oprescu, s-au alăturat campaniei "Oraşul de vis" şi au vorbit, în exclusivitate pentru campanie, despre plusurile şi minusurile sectoarelor, le-au promovat şi au prezentat soluţii la problemele pe care locuitorii le-au remarcat.
Între cizme de cauciuc şi pantofi de lux
Bucureştiul este un oraş al contrastelor, în care clădirile din zonele rezidenţiale fac umbră cartierelor sărace. Niciun sezon nu pare potrivit pentru a trăi în Capitală. Vara, asfaltu