Trei povesti din viata a trei femei, de profesie medici
Tot cautand noi dovezi referitoare la efectul benefic al mancarii netratate termic asupra sanatatii, am gasit trei povesti foarte impresionante despre hrana vie si efectul ei salvator, chiar si in cazul unor boli deosebit de grave, cum ar fi cancerul. Incep cu povestea doctoritei daneze KIRSTINE NOLFI.
Kirstine Nolfi
(1881-1957)
Experimentul danez
Kirstine Nolfi s-a nascut la 14 aprilie 1881 in Egtved - Danemarca. A studiat medicina la universitatea din Copenhaga, iar dupa examenul de stat, luat in 1907, a lucrat timp de 12 ani la mai multe spitale din capitala daneza.
In mai 1941, a descoperit din intamplare un nodul la sanul drept, dar nu si-a facut prea multe griji, gandindu-se ca se va resorbi de la sine. Dupa cinci saptamani, constata insa cu groaza ca nodulul ajunsese deja la marimea unui ou de gaina. Era cancer! In loc sa recurga insa la operatie sau la radioterapie, Kirstine s-a retras pe o mica insula in Kattegat si a inceput sa consume exclusiv hrana netratata termic. Primele semne de imbunatatire a starii de sanatate si o micsorare a tumorii au inceput sa apara abia dupa doua luni.
Tanara doctorita se simtea mai bine ca niciodata. Dupa un an, in care a mentinut strict regimul alimentar cu hrana netratata termic, a ascultat de sfatul medicului si cercetatorului Mikkel Hindhede (1862-1945) si a trecut la o alimentatie vegetariana, care cuprindea doar in proportie de 60-75% alimente netratate termic. Dupa trei, patru luni, a inceput sa se simta din nou obosita si a inceput sa aiba dureri puternice la san. Nolfi a trecut din nou pe regimul exclusiv de hrana vie si, dupa numai o saptamana, i-au disparut si durerile, si starea de oboseala.
Dornica sa le impartaseasca si altora experienta ei, Kirstine Nolfi a inceput sa scrie articole, dar z