„Let's Do It Maramureş" a mobilizat peste 5.000 de voluntari din întregul judeţ. De diminteaţă, în jur de 30 de voluntari implicaţi în proiectul „Let's Do It România" au pornit să detecteze gunoaiele din zona municipiului.
Simultan, alte echipe din judeţ fac acelaşi lucru, în localităţi ca Borşa, Târgu Lăpuş, Seini, Sighetu Marmaţiei etc. Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Maramureş, parteneri în programul naţional „Let's Do It România", a demarat cea mai mare acţiune de curăţenie la nivel judeţean.
În această dimineaţă, în Maramureş a început războiul declarat de cei peste 5.000 de voluntari înscrişi în program împotriva mormanelor de gunoaie răspândite pe raza întregului judeţ. Prima etapă a îndrăzneţului proiect, care îşi propune ca, într-o singură zi (25 septembrie), să scape România de gunoaie, înseamnă detectarea şi cartarea diverselor deşeuri care se află la tot pasul, în Maramureş.
Vânătoare de gunoaie cu GPS
„Pentru ziua de azi, în zona municipiului, am stabilit şapte trasee pe care urmează să le explorăm. Ne ajută şi reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean, ai Gărzii Ecologice, alături de aproximativ 30 de băimăreni voluntari. Practic, vom încerca să identificăm toate zonele pline de gunoaie din Baia Mare şi din apropiere", arată coordonatorul proiectului pe Maramureş, Adrian Dan Pop.
Înarmaţi cu GPS-uri, tinerii vor strânge, la finele acţiunii de detectare a gunoaielor, toate informaţiile într-o hartă electronică, pentru a înlesni „marea curăţenie" din data de 25 septembrie. „Vom lua în considerare toate zonele în care deşeurile pot umple minimum doi saci de rafie sau 10 găleţi, iar coordonatele acestora le vom trece în fişele de inventariere", explică Adrian Dan Pop.
„Vrem un Maramureş mai curat!"
Voluntarii care s-au înscris în acest proiect sunt de păr