Dilema de astăzi pune faţă în faţă un utilizator al sistemului de operare Windows şi un împătimit al Mac-ului. Bogdan Naumovici preferă PC-ul, iar Florin Iaru se bazează pe siguranţa Mac-ului. „Războiul“ dintre Microsoft şi Apple nu a început şi nici nu se va termina cu acest articol. Noi ne vom referi doar la „bătălia“ dintre Windows şi Mac OS X.
Maşinăriile au fost create ca să ne facă viaţa mai uşoară. Pe vremuri, un utilaj care se descurca singur după apăsarea unui buton a lăsat în urmă şomeri. Computerele nu fac parte din această categorie. Ne-au intrat în reflex graţie rapidităţii cu care execută calcule complicate, pentru aplicaţiile utile în afaceri şi fiindcă oferă multe distracţii.
Mai citiţi şi:
Eşti pregătit pentru moartea computerelor?
Vânzările IT, în declin. Calculatorul vechi şi softul piratat sunt la putere
Foarte puţini oameni au avut posibilitatea să facă o alegere între Windows şi Mac, cele două sisteme de operare rivale. Cine a apucat din anii '90 să pună mâna pe un calculator, indiferent de sistemul de operare, a devenit dependent.
Pentru că Microsoft s-a grăbit să popularizeze PC-ul, are şi mai mulţi adepţi. Apple şi-a construit însă o puternică „armată" de susţinători, care se înmulţesc pe zi ce trece. Adepţii PC-ului au învăţat deja limba lui Bill Gates, cofondator al Microsoft, şi sunt mulţumiţi aşa. Fanii Mac-ului sunt mai virali şi poartă mai departe cu demnitate mesajul lui Steve Jobs, actualul
părinte al Apple.
Ultimii mohicani
Să nu uităm totuşi că mai sunt şi nostalgici ai sistemelor MS-DOS, Linux sau Ubuntu care speră într-o eventuală supremaţie a acestora. Sunt oameni care refuză monopolul la care au ajuns Microsoft şi Apple, sunt nişte rebeli ai secolului XXI, pasionaţi de dezvoltarea şi răspândirea gratuită a tehnicii.
„Jocurile înclină balanţa în favoarea PC-ului"
P