Locurilor recomandate sau interzise pentru o baie răcoritoare. Cel mai indicat este să faceţi baie la ştrandurile publice unde apa este dezinfectată înainte. Cei care aleg să se răcorească în râuri sau lacuri se supun riscului de înec sau bolilor de piele.
În ultimele zile piteştenii şi locuitorii din zonele învecinate oraşului s-au putut bucura de soare şi de plajă. La temperaturi de peste 30 de grade mulţi dintre ei au simţit nevoia să facă o baie pentru a se răcori.
Dacă unii dintre ei preferă să meargă la ştrandurile publice, acolo unde apa este tratată şi supusă unei analize bacteriologice înainte de a ajunge în piscine, alţii se mulţumesc să se scalde în apele reci ale râurilor sau ale lacurilor din apropierea Piteştiului.
Mai ales tinerii din comunele învecinate Piteştiului sunt cei care aleg să facă baie în râu sau în lac. Aceştia ignoră pericolele la care se expun şi nu ţin cont nici de sfatul medicilor şi nici de cel al reprezentanţilor Administraţiei Apelor.
Risc de înec pe râuri
“Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea recomandă populaţiei în această perioadă evitarea scăldatului în lacurile de acumulare şi cursurile de apa, existând pericolul ca în orice moment să fim nevoiţi să facem manevre la echipamentele hidromecanice ale barajelor, populaţia putând fi surprinsă de debitele evacuate controlat. Majoritatea lacurilor de acumulare din jurul municipiului Piteşti au şi rol de alimentare cu apă a populaţiei, conform legislaţiei în vigoare fiind interzis scăldatul sau folosirea diverselor bărci pe luciul lacurilor de acumulare”, spune Cristian Barbu, şef dispecerat.
Lacurile interzise scăldatului din jurul Piteştiului sunt: Budeasa, Bascov, Piteşti şi Goleşti, iar râurile unde tinerii se scaldă adesea sunt râurile Argeş, Doamnei, Valea Mare şi pârâul Budeasa. Mai ales pe râurile Argeş şi Doamnei se fac