Un popă de sat, pasionat de IT şi webdesign, a deschis un radio pe internet cu muzică religioasă. Preotul are şi un chat cu acelaşi profil. Publicitate încă n-are la cei 20 de ascultători zilnic. Sursa: EVZ
Cristian Anghel este un tânăr popă de sat, cu doar trei ani de preoţie la parohia Avrămeşti, la 40 km nord de Bârlad. N-are semnal la telefon decât dacă iese la drumu’ mare. Îi convine să stea mai mult pe "e-mail".
Zice că are modemul cocoţat pe streaşina turlei şi că merge mai bine ca orice mobil. E pasionat de webdesign şi de noul său proiect on-line, un radio cu muzică religioasă.
Ideea i-a venit la două săptămâni după Paşti, iar într-o lună şi jumătate a programat întreaga pagină web www.aliluia.ro. Blogosfera românească a început să arate, în urmă cu câteva săptămâni, cu degetul către acest proiect din cauza spamurilor primite, în care erau invitaţi să se roage ascultând muzică religioasă, fără "reclame şi pauze publicitare".
Pe două, trei sau patru voci
"Părintele Anghel a promovat poate şi el cumva, dar noi nu insistăm. Nici la alte biserici n-am zis. Cine nu vrea s-asculte, să-l închidă", a spus pr. protopop Vasile Laiu, de la Protopopiatul Bârladului. Iar dacă această metodă nu convinge suficient, credincioşilor li se oferă şi un canal de chat pe platforma iniţiată de preotul Anghel.
"Nu am creat radioul Aliluia.Ro pentru a mă mândri sau pentru a mă lăuda public, ci doar cu gândul la Dumnezeu şi la oameni", mărturiseşte părinţelul Cristian Anghel. "Am programat pagina web www.aliluia.ro cu toate serviciile şi licenţele ei, inclusiv postul de Radio Aliluia.Ro", a mai adăugat acesta.
Muzica pe care o bagă radioul este înregistrată şi clasificată ca muzică religioasă creştin-ortodoxă. Aici intră muzică psaltică şi muzică religioasă corală, pe două, trei sau patru voci, în diver