Sibiul poate intra în calendarul IRC, a doua competiţie mondială ca importanţă în lumea raliului după WRC
Raliul Sibiului a ajuns la cea de-a 10 ediţie. Pînă acum, toată lumea îi spunea "Macadam 100%". În acest an, organizatorii au decis să facă şi o etapă mixtă, adică asfalt şi macadam. Premieră în istoria modernă a raliurilor din România! Motorsportul de la noi ar putea scoate capul în lumea bună foarte curînd, deoarece Raliul Sibiului 2010 a fost desemnat etapă eveniment IRC (Intercontinental Rally Challenge), a doua competiţie mondială ca notorietate după WRC (World Rally Championship), adică Champions League în segmentul auto. Raliul Sibiului are potenţialul de a intra în calendarul IRC. Ar fi ceva!
10 probe speciale cu o lungime totală de 137 de kilometri şi cu două probe mixte, Sadu şi Şanta Max. Noutăţile nu s-au terminat aici. După un an de pauză, organizatorii au reintrodus spectaculoasa probă de noapte Şanta.
41 de echipaje aveau să parcurgă cei 137 kilometri. 10.000 de spectatori. Unii s-au ferit de soare şi au preferat locurile umbroase ale traseului ce duce spre Păltiniş. Cei mai mulţi s-au înghesuit în viraje, acolo unde spectacolul este total.
A cîştigat ungurul Szabo
A cîştigat maghiarul Gergo Szabo, campion naţional al Ungariei şi al României. Pilotul, aflat la al 3-lea sezon în România, a fost cel mai rapid în cel mai lung şi mai dur raliu din campionat. N-au ajuns la linie de sosire decît 26 de echipe, Sibiul fiind recunoscut cu cele mai multe abandonuri din etapele campionatului naţional.
Pneurile au cedat
Combinaţia macadam- asfalt- macadam a fost letală pentru mulţi. Principala problemă au reprezentat-o pneurile. Speciale pentru teren accidentat, cauciucurile au o moarte lentă, dar sigură, după contactul cu suprafaţa dură a asfaltului. Important este cum au ştiut pilo