De ce jocurile video par a fi apanajul barbatilor? In conditiile in care cea mai recenta statistica arata ca numarul femeilor de peste 40 de ani (din Statele Unite ale Americii) care se joaca pe calculator este mai mare decat numarul baietilor adolescenti care au o astfel de pasiune.
Mai mult decat atat, celebra serie de jocuri Sims, cu toate add-on-urile sale s-a vandut in peste 100 de milioane de exemplare, iar producatorii jocului au mizat tocmai pe reprezentatele sexului frumos atunci cand si-au facut planurile de marketing si evident de vanzare.
In Romania insa, numarul femeilor care joaca astfel de jocuri, dar mai ales atitudinea celor care nu au pus niciodata mana pe un joc video, pare sa confirme teoria de mai sus: jocurile video SUNT apanajul barbatilor!
Poate Wii-ul cu ale sale jocuri de “slabit” sa mai salveze ceva din situatie. Wii Fit s-a vandut in intreaga lume, de la lansare pana acum, in 22 de milioane de exemplare, iar in Romania s-au vandut in jur de 10 mii de bucati, spun reprezentatii companiei de distributie oficiala din Romania.
Desi exista pe piata sute de jocuri video non-violente de tip adventure, care se pot incadra cu succes la categoria entertainment pentru femei, si aici as nota jocurile din seriile Black Mirror, Monkey Island, Syberia, The Longest Journey, Broken Sword, Runaway, The Whispered World sau Return to Mysterious Island, doamnele si domnisoarele au tendinta de a asocia jocurile video cu violenta, sange, arme si timp pierdut fara rost.
Asta in conditiile in care de fapt, multe dintre jocurile video nu vizeaza doar rapiditatea cu care iti misti degetele pe mouse sau tastatura pentru a ucide 470 de inamici pe minut, ci chiar iti pun mintea la contributie – vorbesc in special despre jocurile de tip adventure.
Industria jocurilor video a luat amploare in tarile dezvoltate in urma cu mai