Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ameninţă că unităţile sanitare nepreluate de autorităţile locale vor fi închise. Consiliile judeţene din Sibiu, Vaslui sau Bacău nu sunt de acord cu preluarea spitalelor. Aleşii locali cer achitarea datoriilor acumulate de unităţile spitaliceşti.
Şpaga legalizată reprezintă un sistem inutil în ochii bolnavilor din Oradea
Cum văd bolnavii legalizarea şpăgii în spitalele din subordinea Primăriei Oradea
Tânăr mort pe patul de spital la Oradea din cauza medicilor
„Fiecare spital nepreluat va fi supus unei analize în ceea ce priveşte activitatea şi necesitatea furnizării de servicii către comunitatea din zonă, şi se va decide, individual, pentru fiecare unitate în parte, posibilitatea menţinerii în structura Ministerului Sănătăţii, a transformării în unitate medico-socială, cămin de bătrâni sau chiar a închiderii acestuia", a precizat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Citiţi şi:
Consiliul Judeţean Sălaj îşi trimite oameni la Spital
Consiliul Judeţean Buzău refuză preluarea spitalului
Primarii nu vor să-şi pună oamenii în cap
La Sibiu, preluarea Spitalului Clinic Judeţean a iscat discuţii aprinse între consilierii judeţeni şi ministrul Sănătăţii Cseke Attila. "Suntem de acord cu preluarea spitalelor, dar nu oricum. Avem noi certitudinea că bugetul Consiliului Judeţean nu va fi afectat? Aici vorbim de 190 de miliarde de lei vechi (19 milioane de lei - n.r.)", a declarat consilierul Ioan Terea.
Ministrul Cseke a explicat că Ministerul Sănătăţii va continua să sprijine financiar consiliile judeţene şi după preluarea spitalelor. Consiliile ar urma să investească numai dacă vor extinderea instituţiilor sanitare, iar dotările spitalelor se vor face atât din banii ministerului, cât şi din cei ai primăriilor. „Am introdus noţiunea de cofinanţare pe proiecte de reabilitare, de c