În ultima perioadă au fost afectate de fenomene meteorologice periculoase, cu producere imediată, 15 localităţi de pe raza judeţului Maramureş. Nu au fost înregistrate victime.
Precipitaţiile torenţiale, însoţite de grindină şi rafale puternice de vânt, au dus la formarea de torenţi şi importante scurgeri de pe versanţi care au transportat material aluvionar şi lemnos. Mai multe văi şi pâraie au ieşit din matcă şi au inundat 150 de locuinţe şi 125 de anexe gopodăreşti. De asemenea, au fost afectate 10 obiective economico-sociale (şcoli, biserici, grădiniţe). Şuvoaiele de apă au înecat 145 de păsări şi trei ovine.
Apele revărsate au colmatat 157 de fântâni. Au fost inundate 371 hectare de teren arabil cultivate şi 90 hectare de păşuni şi fâneţe. Rafalele de vânt au avut aspect de vijelie şi au doborât 9 metri cubi de material lemnos. Torenţii de pe versanţi au transportat material lemnos şi au colmatat 3 poduri, 27 de podeţe şi 2,5 kilometri de şanţuri. Au fost degradate de scurgeri de ape un drum naţional, trei drumuri judeţene şi nouă drumuri comunale. Apele au afectat o apărare de mal şi un şanţ de gardă. Intensificările de vânt au produs pagube la cinci reţele de alimentare cu energie electrică, iar revărsarea apele au avariat cinci reţele de canalizare.
Pentru eliminarea efectelor negative, au intervenit structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor din teritoriu (pompieri militari, poliţişti, jandarmi) care au executat în sprijinul populaţiei şi al bunurilor acestora misiuni specifice care le revin la producerea situaţiilor de urgenţă. După evacuarea apelor din fântânile colmatate, angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică vor proceda la dezinfectarea acestora.
Evaluarea pagubelor produse se va realiza de către comisii constituite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale afectate de fenomenele meteorologic