Implicarea fostului selecţioner e totală în Ghencea, iar patronul Gigi Becali şi fostul preşedinte Valeriu Argăseală nu mai au nicio putere de decizie în cadrul grupării roş-albastre. Pe lângă faptul că a schimbat aproape în totalitate lotul de jucători, Victor Piţurcă nu lasă la voia întâmplării niciun amănunt legat de clubul din Ghencea.
„Adevărul" vă arată astăzi cum s-a transfomat clubul din Ghencea de la revenirea fostului selecţioner şi care este planul prin care vrea să readucă Steaua în elita fotbalului românesc.
Are mână liberă în club
Piţurcă a schimbat din temelii până şi conducerea administrativă a Stelei. Emeric Ienei este noul preşedinte executiv, iar Viorel Păunescu este preşedintele de onoare, în timp ce Valeriu Argăseală a rămas doar cu o funcţie decorativă, aceea de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Oricum, toate deciziile importante sunt luate de managerul general. „Piţi e stăpânul, aşa e convenţia. El decide, eu dau banii şi vin la meciuri", a confirmat Gigi Becali.
Doar Piţurcă negociază transferurile
Spre deosebire de campaniile trecute de achiziţii, în care se implicau atât Gigi Becali şi Argăseală, cât şi oameni ca „Mache" Ianuli şi Virgil „Breloc" Becali, de acum înainte toate negocierile sunt purtate doar de către Piţurcă. „Am negociat direct cu Victor Piţurcă, Gigi Becali n-a avut nici o treabă în afacerea asta. L-a convins şi pe Răduţ, deşi băiatul avea propuneri foarte tentante şi din alte părţi", a povestit Benone Lazăr, patronul lui Internaţional Curtea de Argeş.
Stabileşte şi meniul
Victor Piţurcă nu lasă la voia întâmplării nici măcar meniul jucătorilor, motiv pentru care a şi angajat un nou bucătar. „Să ştiţi că el a introdus bufetul suedez la Steaua, primul meniu cu adevărat de profesionişti. Prin 2000, el a scos carnea de porc şi de vită din meniu şi îi punea pe jucători să mănânce