Chiriaşii din Capitală au acum la dispoziţie un sistem care le permite să achite o parte din valoarea casei printr-o rată lunară şi ulterior să achiziţioneze locuinţa. Preţuri mai mici, mobilă şi finisaje la alegere şi chiria care devine rată la casă sunt doar câteva elemente prin care dezvoltatorii încearcă să atragă clienţii.
Apartamentele din Banat, mai ieftine cu 6.000 de euro în trei luni
Ritmul vânzărilor în zona de locuinţe noi a scăzut dramatic în ultimele luni, iar trendul se pare că se va păstra cel puţin şi anul viitor. Drept urmare, dezvoltatorii, forţaţi de situaţia neplăcută de a rămâne cu apartamentele nevândute, au procedat la noi ajustări ale preţurilor acestora, dar şi la diverse bonusuri, oferte speciale sau sisteme de finanţare care să fie cât mai atractive pentru potenţialul client.
Citiţi şi:
Lombului şi Tineretului, proiecte încă pe hârtie
O treime din spaţiile centrale sunt goale
Sistemul „rent to buy" este unul relativ nou pe piaţa imobiliară din România, dar pare să devină tot mai atractiv, în special pentru tineri. Concret, acesta presupune că un client se poate muta într-o locuinţă nouă achitând dezvoltatorului o chirie lunară pe o perioadă care poate varia între doi şi cinci ani.
La sfârşitul acestei perioade, suma colectată din chirie se scade din valoarea locuinţei, iar clientul va achita diferenţa, fie prin credit bancar, fie prin rate la dezvoltator, acolo unde este cazul.
„Avantajul unui astfel de sistem este dat de faptul că plătesc pentru o casă care va deveni a mea, iar chiria lunară mi se scade din preţul final al locuinţei. Aşadar, orice nouă lună care trece mă conduce la un preţ mai mic. În plus, am avantajaul că în cei doi sau trei ani cât pot plăti chirie, am suficient timp la dispoziţie pentru a identifica o sursă de finanţare convenabilă pentru a achita apartamentul", ne-a spus