Şase europeni, dornici să ajungă astronauţi recunoscuţi, au petrecut câteva zile în sălbăticie pentru a se antrena în tehnici de supravieţuire.
La începutul acestei luni, Samantha Cristoforetti, Alexander Gerst, Andreas Mogensen, Luca Parmitano, Timothy Peake şi Thomas Pesquet au fost "aruncaţi" din elicopter într-un colţ izolat de pădure de la Mediterană şi lăsaţi acolo, împreună cu un grup de instructori, pentru a învăţa câteva dintre secretele supravieţuirii. Cei şase tineri candidează pentru a deveni astronauţi la Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi, pentru a face faţă oricărei situaţii de urgenţă, a trebuit să se antreneze asiduu în mijlocul naturii. Pentru a-şi duce cursul la bun sfârşit, instructorii care i-au avut în grijă pe cei şase au pus la punct un scenariu: o aterizare de urgenţă a unei navete spaţiale într-o zonă izolată de pe Terra. În funcţie de zona aleasă (mare, deşert, pădure tropicală sau gheţar), dar şi de anotimp - vară sau iarnă, instructorii le-au dezvăluit învăţăceilor câteva dintre secretele meseriei lor.
În primul rând, elevilor li s-a adus la cunoştinţă că natura le poate fi întotdeauna de ajutor. La o aterizare de urgenţă într-o zonă necunoscută şi aparent ostilă, astronauţii se pot folosi de orice element din mediul înconjurător pentru a supravieţui, cu resurse puţine, până la venirea salvatorilor. După câteva cursuri teoretice - unde cei şase tineri s-au familiarizat cu câteva noţiuni de bază utile pentru orice anotimp şi orice tip de mediu, experţii Centrului european de pregătire a astronauţilor i-au invitat, pe teren, să pună în practică noţiunile învăţate.
Urcaţi la bordul unui elicopter pus la dispoziţie de Poliţia italiană, recruţii au fost duşi într-o pădure, unde li s-a cerut să ridice o tabără din crengi, frunze şi părţi dintr-o maşină abandonată, să facă focul, să-şi procure mâncare