Cu internetul la indemana, cu Facebook-ul deschis constant si cu pofta de mancare si dorinta de a experimenta din punct de vedere gastronomic, sute de mii de romani acceseaza blogurile culinare din Romania, al caror numar, neoficial, se apropie de borna 2000.
Dar cine sunt bloggerii care au ajuns sa aiba cel mai mare succes si sa devina cei mai cunoscuti in Romania, prin calitatea blogurilor pe care le detin si prin modul personal in care isi prezinta creatiile culinare? Si mai ales, care sunt motivele pentru care au ajuns cunoscuti si apreciati?
Poate cel mai experimentat dintre bloggeri culinari din Romania, clujeanul Adi Hadean, va implini 33 de ani in toamna, a lucrat in bucatarii profesionale si colaboreaza in prezent cu Trilulilu.ro (retete video), filmeaza pentru Euforia TV, scrie in Revista Felicia si a avut in trecut o colaborare si cu TVR. In prezent, Hadean sustine si demonstratii culinare in diferite orase din Romania. Siteul sau, adihadean.ro (Retete fara Secrete), este vizitat de zeci de mii de oameni in fiecare luna, iar contul sau de Facebook a ajuns de mult timp la 5.000 de fani loiali. Adi a devenit cunoscut fiindca si-a pus in articolele de pe blog cunostintele dobandite in bucatariile profesionale, transmise mereu cu un ton incurabil de optimism, fiindca a iesit din tiparul retetelor repetate la nesfarsit pe multe alte bloguri si fiindca stie sa explice in pasi simpli metodele sale de preparare a felurilor de mancare.
Bucurestiul culinar
Fara nici un motiv anume, poate doar legat de numarul de locuitori si de numarul mare de piete si de magazine din care se poate face o alimentare mai diversificata de produse pentru o bucatarie activa, Bucurestiul are, deocamdata, cei mai multi bloggeri importanti.
Radu Popovici Foto: Arhiva personalaRadu Popovici are 53 de ani si detine blogul reteteleluira