Evenimentele politice se succed cu rapiditate. Oamenii uita. Nimeni nu mai are timp sa analizeze. "Saptamana politica in analiza" iti ofera posibilitatea sa vezi lucrurile la rece si in ansamblul lor.
Ziare.com iti propune sa discuti la inceputul fiecarei saptamani, pe baza analizei, principalele subiecte politice.
12 iulie - 18 iulie 2010
O parte a personajelor principale ale politicii romanesti continua sa fie victime ale efectelor de nebanuit ale crizei economice si financiare. Saptamana care a trecut, mai marii politicii cotidiene, vremelnici purtatori de functii, ne-au aratat cum sa ne descurcam prin meandrele complexe ale politicii.
Emil Boc, prim-ministrul Romaniei, ne-a demonstrat cu o precizie de incepator cum poti fii cu adevarat barbat in politica mare. Din pacate, comportamentul acestuia nu face parte dintr-o strategie de imagine, ci este o manifestare a sindromului politicianului afectat grav de incapacitatea de a gestiona treburile tarii.
Mai mult, o parte a comentatorilor politici descifreaza prin activitatea Opozitiei diferite scenarii oculte, marsavii, indiferenta sau superficialitate. O privire ingusta, rea-voitoare. In schimb, despre doamna ministru Udrea se alimenteaza in continuare mituri.
Emil Boc, trimis pe centura de proaspeti someri obraznici
Intr-un scenariu desprins parca din filmele de comedie de mana a doua, Emil Boc, prim-ministrul Romaniei, seful Guvernului si presedintele fostului cel mai mare partid politic din Romania, incearca cu miscari stangace sa faca fata efectelor crizei financiare.
Criticat si ironizat de majoritatea comentatorilor si specialistilor in treburile publice, unii rau-voitori, altii cu relevanta expertiza, Emil Boc incearca sa puna capat perceptiei gresite.
Ne aducem aminte ca in perioada de inceput a relatiei p