Saschizul gurmanzilor, oraşul celor care caută rafinamente culinare, este un loc regăsit, după valul de plecări masive din anii 90, de o mînă de mici producători, oameni dornici să reînvie tradiţiile, să le valorifice şi să le transforme în lucruri cu care România s-ar putea lăuda. Ei au redescoperit reţete vechi, care se găseau odinioară prin toate cămările gospodarilor, şi le oferă azi ca trufandale dintr-un timp trecut.
Alături de celebrul gem de rubarbă (rabarbăr cum îi spun localnicii) care face deliciul doritorilor de dulce, murăturile picante sînt altă reţetă tradiţională a locului.
Exemplul saschizenilor, care au găsit gustul de demult, l-au îmbuteliat în borcane cochete şi l-au promovat, regăseşte optimismul, arătînd cît de bine poate fi totuşi şi la tine acasă.
Fotografie preluată de pe saschiz.ro
Saschizul gurmanzilor, oraşul celor care caută rafinamente culinare, este un loc regăsit, după valul de plecări masive din anii 90, de o mînă de mici producători, oameni dornici să reînvie tradiţiile, să le valorifice şi să le transforme în lucruri cu care România s-ar putea lăuda. Ei au redescoperit reţete vechi, care se găseau odinioară prin toate cămările gospodarilor, şi le oferă azi ca trufandale dintr-un timp trecut.
Alături de celebrul gem de rubarbă (rabarbăr cum îi spun localnicii) care face deliciul doritorilor de dulce, murăturile picante sînt altă reţetă tradiţională a locului.
Exemplul saschizenilor, care au găsit gustul de demult, l-au îmbuteliat în borcane cochete şi l-au promovat, regăseşte optimismul, arătînd cît de bine poate fi totuşi şi la tine acasă.
Fotografie preluată de pe saschiz.ro