Nici nu s-a deschis bine rampa de stocare temporară a deşeurilor din Cluj-Napoca, după închiderea gropii de la Pata Rât, că au apărut disensiunile între operatorii de salubritate. Rampa este gestionată de Salprest Rampă SA, însă aici depozitează gunoaie şi restul operatorilor. "Deocamdată gunoaiele se depozitează aici, la noua rampă, dar sunt nişte condiţii pe care trewbuie să le clarificăm între noi şi ceilalţi operatori, în zilele următoare", a spus proprietarul Salprest, Eugen Vereş.
"Sunt nişte condiţii în ce priveşte componenţa gunoiului, care nu se prea respectă. Dacă sunt deşeuri uscate, să fie depozitate la deşeuri uscate; dacă sunt deşeuri vegetale, să fie depozitate la locul lor, la fel şi deşeurile din construcţii, altfel apar probleme", a spus Vereş.
La rampa de stocare temporară a deşeurilor din Cluj-Napoca au început deja să fie livrate primele camioane cu gunoi, din această dimineaţă, după ce Vereş a primit avizul de mediu din partea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (ARPM). Vechea rampă, de la Pata Rât, a fost închisă vineri noaptea.
Printre companiile de salubritate care sunt acum nevoite să depoziteze deşeurile pe rampa operată de Salprest Rampă SA se numără Valmax şi Eco Prisal, dar şi Rosal Grup, al cărui director s-a rezumat să spună că ia în calcul atacarea deciziei ARPM de a aviza favorabil rampa de gunoi provizorie.
Rampa are o capacitate de stocare a deşeurilor pentru un an de zile, calculat la actuala cantitate de deşeuri colectate în oraş. între timp, avizele pentru rampa de gunoi din Feleacu ar urma să fie oferite în cel mult două săptămâni, iar contractul pentru amenajare ar urma să fie semnat în toamna acestui an, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica.