Un iaurt este doar un iaurt. Indiferent cat ar fi de sanatos, gustul lui nu satisface pe toata lumea, ba chiar sunt multi cei carora chiar le displace.
Exista insa cateva solutii care pot transforma banalul, dar sanatosul aliment in ceva savuros. Mai mult, cu mici adausuri iaurtul poate deveni o masa in sine. Iata cateva idei, prezentate de Yahoo-food&drink.
Salata cu iaurt, pui si pasta de ardei
Se amesteca impreuna 250 de grame de iaurt natural cu doua linguri de pasta de ardei (se gaseste in magazine), impreuna cu suc de lamaie. Adauga in sos 500-600 de grame de piept de pui fiert sau la gratar, taiat bucatele si o legatura de verdeata proaspata, tocata marunt. Serveste salata, racita bine, cu felii subtiri de paine prajita.
Iaurt cu fructe
Intr-o tigaie pune 400 de grame de fructe de padure impreuna cu trei linguri de zahar si doua de apa, la foc mic, pana ce fructele incep sa se inmoaie. Da deoparte si lasa sa se raceasca.
Amesteca impreuna 500 de grame de iaurt natural, cu 100 de grame de smantana subtire (sau frisca), apoi adauga fructele de padure si sosul lor. Amesteca doar de cateva ori astfel incat totul sa aiba un aspect marmorat. Pune in pahare si lasa la rece cateva ore inainte de a servi.
Iaurt cu sunca si paste
Fierbe paste, de orice fel, in cantitate suficienta pentru patru persoane. Rumeneste intr-o tigaie 200 de grame de sunca, taiata in fasii subtiri pana devine aurie. Adauga un catel de usturoi tocat marunt. Adauga 500 de grame de iaurt si incalzeste totul usor, apoi adauga o mana de busuioc proaspat tocat si patrunjel, si condimenteaza cu sare si piper. Adauga sosul peste paste si serveste.
Minunatul tzatziki
Rade prin razatoare 300 de grame de castraveti. Adauga o legatura de menta tocata marunt si 500 de grame de iaurt natural, c