Deteriorarea economiei americane din ultima perioadă în contextul stabilizării crizei deficitelor din Europa au făcut ca dolarul să piardă aproape 50% din avansul luat în prima jumătate a acestui an. Vânzările cu amănuntul, activitatatea manufacturieră ce a reprezentat motorul relansării economiei după recesiunea din 2008, locurile de muncă noi create, construcţiile etc., arată o încetinire a ritmului de creştere economică în următoarea perioadă, informează un comunicat remis redacţiei.
Din punct de vedere tehnic, dolarul a depăşit primul nivel normal de corecţie 38.2% şi în curând vom ajunge la 50%. Pare punctul critic în acest moment, ţinând cont de evoluţia faţă de restul valutelor: EurUsd va fi în zona 1.3100, adică primul nivel corectiv din trendul descendent şi o testare a liniei de trend străpunse, GbpUsd şi UsdChf la nivele cheie de 1.5500, respectiv 1.0200, iar UsdJpy aproape de minimul istoric.
Cristian Cochintu, Analist Financiar Admiral Markets Deteriorarea economiei americane din ultima perioadă în contextul stabilizării crizei deficitelor din Europa au făcut ca dolarul să piardă aproape 50% din avansul luat în prima jumătate a acestui an. Vânzările cu amănuntul, activitatatea manufacturieră ce a reprezentat motorul relansării economiei după recesiunea din 2008, locurile de muncă noi create, construcţiile etc., arată o încetinire a ritmului de creştere economică în următoarea perioadă, informează un comunicat remis redacţiei.
Din punct de vedere tehnic, dolarul a depăşit primul nivel normal de corecţie 38.2% şi în curând vom ajunge la 50%. Pare punctul critic în acest moment, ţinând cont de evoluţia faţă de restul valutelor: EurUsd va fi în zona 1.3100, adică primul nivel corectiv din trendul descendent şi o testare a liniei de trend străpunse, GbpUsd şi UsdChf la nivele cheie de 1.5500, respectiv 1.0200, iar UsdJpy aproape de minimul