Poti face depresii sau nevroze!
Trecerea brusca de la aerul canicular de afara la cel rece slabeste sistemul imunitar, crescand ponderea de aparitie a afectiunilor provocate de virusuri sau bacterii. Oamenii de stiinta belgieni au descoperit efectele nocive asupra sistemul nervos. Asadar, daca esti stresat sau suprasolicitat intelectual, trebuie sa treci lent de la canicula la rece, deoarece exista riscul dezvoltarii nevrozelor sau chiar a depresiilor.
Risti sa te imbolnavesti de ulcer!
Din cauza socului contactului cu aerul rece te poti imbolnavi grav, avand tulburari ale secretiei gastrice si intestinale. Potrivit specialistilor, bacteria care provoaca ulcerul gastric este favorizata de aerul conditionat.
Iti scade apetitul sexual!
De asemenea, camerele racoroase iti pot pune in pericol viata sexuala. Cercetatorii de la Universitatea din Miami (SUA) avertizeaza ca, folosit mai mult de sapte ore pe zi, aerul conditionat poate duce la scaderea apetitului sexual si a fertilitatii. Efectele negative asupra vietii sexuale sunt puse pe seama faptului ca aerul conditionat conduce la scaderea drastica a hormonilor sexuali.
Faci soc termic!
Temperaturile joase duc uneori la aparitia socului termic. Daca ajungi in aceasta situatie vei prezenta mici dezechilibrari ale zonelor crierului raspunzatoare de functionarea organelor, a circulatiei sanguine si a emotiilor. De asemenea, vei avea ochii iritati si inrositi.
Masuri de prevenire a problemelor de sanatate
Pentru a nu intampina neplaceri din cauza aerului conditionat pe timpul verii, trebuie sa amplasezi aparatul la cel putin sase metri distanta de locul in care stai. Aerul trebuie sa fie cu cel mult cinci grade mai rece decat temperatura de afara, inregistrata la umbra. Cand stai in camera in care functioneaza aparatul, indreapta jetul de aer in alta directie. Poti face