Calea Naţională va fi asfaltată de firma Hidroconstrucţia, apoi decopertată şi refăcută de Transporturi Auto SA. După ce o firmă va acoperi porţiunile unde s-au schimbat conductele de apă şi canal, alta va sparge lucrarea şi o va reface.
Calea Naţională va înghiţi mai mulţi bani şi timp decât ar trebui pentru că cei care au gândit proiectele de refacere a străzii nu au văzut realitatea din teren. Hidroconstrucţia trebuie să acopere şanţurile. Transporturi auto să refacă infrastructura. Aceeaşi misiune se va face însă cu alţi bani. Cele două proiecte diferă doar în ceea ce priveşte nivelul la care trebuie adus asfaltul, deşi este vorba de aceeaşi porţiune de drum.
Proiectanţii celor două societăţi au renunţat să mai găsească o rezolvare a problemei. „Fiecare parte îşi va respecta proiectul. Mai întâi Hidroconstrucţia va asfalta şanţurile unde s-a intervenit, iar apoi vor veni cei de la refacerea infrastructurii. Ei vor decoperta lucrarea noastră şi o vor face pe a lor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Hidroconstrucţia, Daniel Doctorescu.
Astfel, pentru aceeaşi lucrare de asfaltare se va plăti de două ori, plus costurile aferente decopertării primei asfaltări. „Situaţie poate fi pusă şi pe seama rigidităţii celor două programe de finanţare. Nu este normal să fie două proiecte diferite. Cei de la Apa Grup au făcut din birou proiectul. Pentru fiecare stradă pe care s-a intervenit, ei nu au făcut nicio expertiză, au mers numai pe standardele din cărţi“, a explicat viceprimarul Cătălin Alexa.
Firmele nu renunţă la bani
Soluţia agreată de municipalitate în acest caz ar fi ca Hidroconstrucţia să nu mai asfalteze, iar aceste lucrări să fie făcute doar de societatea Transporturi Auto. „Sunt constructori diferiţi şi nu vor să îşi paseze responsabilităţile. Fiecare vrea să îşi ducă contractul la bun sfârşit şi să nu renun