In timp ce politicienii de la Kiev se cearta pe tema daca „expansiunea Rusiei” reprezinta o amenintare pentru independenta Ucrainei, in sud-vestul tarii au loc conflicte reale de politica externa, scrie publicatia ucraineana Segodnia. La intalnirea cu comisarul european Johannes Hahn, seful executivului de la Kiev, Nikolai Azarov, a vorbit despre ultima problema aparuta in relatiile cu Romania: „Ne nelinisteste pozitia Romaniei, care in mod unilateral efectueaza lucrari de largire a Deltei Dunarii, pentru a reorienta fluxul de marfuri spre porturile ei”.
Comisarul nu a promis sprijin in aceasta chestiune, evocand numai necesitatea ajungerii la o solutie „valabila atat pentru partea ucraineana, cat si pentru cea romana”.
„Romania se comporta asa cum ii permite Ucraina", a comentat deputatul ucrainean Andrei Skil, membru al comisiei de politica externa. Oficialul a adaugat: "In ultima instanta, putem si noi sa facem acelasi lucru in Delta Dunarii, dar nu intreprindem nimic dintr-un motiv cat se poate de simplu: Delta este monument al naturii de care nu ai voie sa te atingi. Teoretic, este corect, dar Romania si-a distrus partea ei de rezervatie naturala, iar acum largeste Delta. De aceea, Azarov nu trebuie sa se planga la UE, ci sa ordone curatarea partii noastre de Dunare”, crede deputatul. In timp ce politicienii de la Kiev se cearta pe tema daca „expansiunea Rusiei” reprezinta o amenintare pentru independenta Ucrainei, in sud-vestul tarii au loc conflicte reale de politica externa, scrie publicatia ucraineana Segodnia. La intalnirea cu comisarul european Johannes Hahn, seful executivului de la Kiev, Nikolai Azarov, a vorbit despre ultima problema aparuta in relatiile cu Romania: „Ne nelinisteste pozitia Romaniei, care in mod unilateral efectueaza lucrari de largire a Deltei Dunarii, pentru a reorienta fluxul de marfuri spre porturile ei”. @N_P