Salvator sau profitor, speculantul din imobiliare pare să fie cel mai avantajat de situaţia apărută în piaţă şi de preţurile mici. În contextul crizei din piaţa imobiliară,un nou tip de speculant îşi face apariţia în zona tranzacţiilor.
L-am putea numi oportunist sau speculant, însă aşa cum unii dintre ei susţin, aceste apelative stârnesc suspiciuni referitoare la caracterul legal al afacerilor derulate.
Mai citiţi şi:
Forbes: Businessul imobiliar care dă semne de revenire
Investiţiile imobiliare din Europa au crescut cu 15%
Speculantul a existat şi în anii trecuţi, la acea vreme el acţionând mai ales în zone despre care avea informaţii că, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, vor fi declarate de utilitate publică sau unde urma să fie demarată vreo investiţie imobiliară de anvergură. Modul de acţiune? Simplu: cumpăra locuinţe şi terenuri de la persoane fizice şi le revindea statului sau investitorului care apăreau în zonă ulterior, încasând un profit destul de consistent.
Apartamentele din Banat, mai ieftine cu 6.000 de euro în trei luni
Cele mai importante investiţii imobiliare din Timişoara sunt realizate cu scandal
Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba
Acum, speculantul acţionează altfel. El urmăreşte cazurile disperate, reprezentate, din ce în ce mai mult de familiile care acumulează datorii la bănci şi care se află în pericolul de a fi executate silit pe bunuri, mai ales dacă vorbim de acele persoane care au contractat credite ipotecare.
Speculantul acţionează cu ajutorul unei întregi reţele, el aflându-se permanent în contact cu preşedinţi de asociaţii de locatari sau reprezentanţi ai firmelor de recuperări de creanţe, legătura menţinându-se prin intermediari, un fel de „scouteri", care pândesc ocaziile ce pot fi fructificate.
În momentul identificării un