Până la 27 septembrie vă puteţi înscrie la Gala Premiilor în Educaţie. Valoarea totală a premiilor a crescut la 250.000 de euro. Anul acesta, Gala Premiilor în Educaţie are două noi secţiuni de concurs: Bibliotecarul anului şi Educatorul/Învăţătorul anului.
Cei mai buni studenţi, elevi, profesori, cercetători, bibliotecari, dar şi cele mai bune şcoli sau organizaţii non-guvernamentale din educaţie vor fi recompensaţi pe 27 octombrie la Palatul Parlamentului, cu premii în valoare de 250.000 de euro.
Organizatorii caută să premieze oameni care, pe lângă excelenţa profesională, sunt preocupaţi de dezvoltarea comunităţii în care trăiesc, cum ar fi profesori care îşi implică elevii în activităţi extracurriculare, studenţi care pornesc ONG-uri active în domeniul educaţiei, elevi care se înscriu ca voluntari în organizaţii din zona în care locuiesc.
Atitudinea civică, premiată
"Rezultatele primei ediţii ale Galei vorbesc de la sine: am premiat 36 de oameni minunaţi, oameni altruişti şi pasionaţi, care urmăresc nu doar dezvoltarea lor personală ci şi creşterea comunităţii din care fac parte, implicându-se în acţiuni de responsabilitate socială. Ne întâlnim frecvent cu ei şi ne demonstrează mereu că sunt într-adevăr modele pentru sistemul nostru de învăţământ şi chiar pentru întreaga noastră societate. Şi anul acesta căutăm astfel de oameni, care se implică mai mult decât «fişa postului». Ştim că astfel de oameni există şi e trebuie recunoscuţi şi premiaţi pentru că la rândul lor să devină modele pentru ceilalţi", declară directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu", Tincuţa Baltag.
Anul trecut, la secţiunea Învăţământ preuniversitar, categoria Profesorul Anului, premiul I a fost câştigat de Nadina Nicolici de la Colegiul Tehnic "Lorin Sălăgean" din Drobeta Turnu-Severin. Profesoara crede că cel mai important atu al ei este pasiunea: "îi