A fost primul an cu inundaţii în care s-a putut ajunge la ambarcaţiuni fără probleme. De teamă ca nu cumva viitura care era aşteptată pe Dunăre să măture debarcaderul turistic, pilonii de ghidare au fost supraînălţaţi.
Debarcaderul turistic dat în folosinţă acum doi ani a rezistat cu bine creşterii fluviului. Chiar dacă apa a trecut în unele locuri pe mal, pilonii de ghidare şi-au îndeplinit misiunea.
„Când s-au bătut pilonii de ghidare, proiectantul chiar a zis că dacă am avut nivel record la cota 699, atunci este perfect posibil să avem şi cotă peste 700 cm. Iată că aşa s-a întâmplat anul acesta. Din câte ştiu eu piloni erau proiectaţi să ghideze punţile debarcaderului până la cota 735", ne-a declarat Ionel Buhai, cel care are grijă de debarcader.
Pentru că exista temerea ca nu cumva din cauza unor valuri, cheile de ghidare să treacă peste partea superioară a pilonilor, şi astfel debarcaderul să fie luat de curent sau avariat în unele locuri, Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală a dispus supraînălţarea pilonilor cu un metru. Ca atare au fost sudate prelungiri la capetele pilonilor menite a garanta securitatea debracaderului.
Anul acesta a fost ca niciodată
Cei care deţin ambarcaţiuni de agrement spun că niciodată nu s-au confruntat cu o astfel de creştere a fluviului. Dar dacă până acum, în perioadele când apele veneau umflate, accesul pe debarcader către ambarcaţiuni se făcea, de multe ori chiar cu ajutorul unei bărci, anul acesta lucrurile s-au schimbat.
„Am putut merge la ambarcaţiunea pe care o am, fără probleme, pe pasarelă uscată, aflată deasupra apei. Foarte bună ideea acestui debarcader şi a modului deştept în care a fost gândit. Am barcă cu motor de când mă ştiu, dar vă spun sincer că abia anul acesta s-a văzut şi la noi modernizarea europeană pe care toţi o aşteptau", ne-a declarat unul dintre ben