Studenţi ai Universităţii -Politehnica- Bucureşti, alături de studenţi ai Universităţii din Bucureşti iau parte la proiectarea şi construcţia a doi sateliţi artificiali care vor orbita Pământul, respectiv Luna, informează un comunicat al Agenţiei Spaţiale Române, potrivit Hotnews.
ESEO, satelitul care va orbita Pământul, are ca obiective fotografierea planetei noastre ca şi a altor corpuri cereşti cu scopuri educaţionale, măsurarea nivelului radiaţiilor din jurul Terrei, ca şi testarea de tehnologii care vor fi utilizate în misiuni viitoare. O echipă de studenţi de la Universitatea -Politehnica- Bucureşti este responsabilă cu subsisteme structurale ale satelitului.
ESMO, satelitul care va orbita Luna, va fi prima misiune selenară studenţească, la construcţia sa luând parte studenţi a 19 instituţii de învăţământ superior din state membre şi cooperante ale Agenţiei Spaţiale Europene (ESA). România, prin calitatea sa de stat cooperant, şi viitor membru al ESA, participă cu două echipe studenţeşti responsabile pentru structura şi controlul atitudinii (Universitatea -Politehnica- Bucureşti), respectiv monitorizarea radiaţiilor (Universitatea din Bucureşti). Satelitul va găzdui un detector de radiaţii, dar şi un experiment care-şi propune să testeze o reţea de internet lunar, efectuarea de noi măsurători relevante pentru testarea noilor tehnologii, pentru studiul Lunii şi pentru explorarea lunară.
F. A. Studenţi ai Universităţii -Politehnica- Bucureşti, alături de studenţi ai Universităţii din Bucureşti iau parte la proiectarea şi construcţia a doi sateliţi artificiali care vor orbita Pământul, respectiv Luna, informează un comunicat al Agenţiei Spaţiale Române, potrivit Hotnews.
ESEO, satelitul care va orbita Pământul, are ca obiective fotografierea planetei noastre ca şi a altor corpuri cereşti cu scopuri educaţionale, măsurarea nivelului radia