Anca-Cristina Zevedei face apel la directorii de resurse umane pentru a-şi construi o strategie clară asupra dezvoltării departamentelor pe care le reprezintă.
La aproape cinci luni de la preluarea mandatului de director general AMPOSDRU, Anca-Cristina Zevedei, şi-a îndeplinit multe din obiectivele propuse, precum deblocarea plăţilor între UE şi România pe POSDRU, modificarea Ghidului Solicitantului sau scăderea perioadei de evaluare a cererilor de finanţare de la zece luni la 20-30 de zile.
Aţi anunţat modificarea Ghidului Solicitantului pentru fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane. Ce v-a determinat să faceţi acest lucru?
C.Z. Nemulţumirea beneficiarilor. La data la care am preluat mandatul, Coaliţia ONG-urilor pentru Fonduri Structurale adresase o listă de propuneri de modificare a Ghidului Solicitantului direct către prim-ministru. Acest demers fusese făcut după ce încercaseră în repetate rânduri să poarte o discuţie cu fosta conducere AMPOSDRU. De asemenea, confederaţiile sindicale şi patronale transmiseseră nemulţumirile lor ministrului Muncii. După preluarea mandatului, pentru detensionarea situaţiei şi revenirea la o comunicare normală între autoritatea de management şi societatea civilă, am constituit grupuri de lucru pe problemele punctuale care generaseră nemulţumirea sindicatelor, patronatelor şi organizaţiilor neguvernamentale. Unul dintre grupurile de lucru a avut ca temă modificarea Ghidului Solicitantului. Majoritatea propunerilor au fost preluate în noua formă.
Pentru lunile următoare doriţi să lansaţi linia de finanţare pentru domeniul major de intervenţie (DMI) - 1.5 Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării. Cât de important este urmarea unui doctorat?
C.Z. Nu cred că nu ştiţi răspunsul la această întrebare. Doctoratul înseamnă cercetare, perfecţionare şi sunt convinsă că fiecare dintr