Liga Profesionista de Fotbal a oficializat luni, practic, spaga pentru arbitri, dupa ce a decis ca acestia sa fie platiti de cluburile gazda, cu bani cash in plic, la scurt timp ce intalnirile oficializate de ei s-au incheiat.
O decizie incredibila luata de Mitica si compania, o decizie care ne intoarce, parca, in vremea Cooperativei, cand arbitrii erau remunerati in functie de modul in care favorizau echipa gazda.
Luat la rost imediat de presa, Mitica a gasit o scuza pentru luarea acestei decizii, dar si solutia pentru ca arbitrii sa nu fie platiti in plus.
Astfel, conform sefului LPF aceasta decizie s-a luat deoarece cluburile nu trimiteau la timp banii pentru arbitri. Cu noul sistem, Mitica sustine ca gruparile sunt obligate sa plateasca arbitrii dupa finalul intalnirilor deoarece,daca n-o fac, etapa urmatoare nu vor mai fi programate.
Dar de ce cluburile care n-au platit la timp banii pentru arbitri in sistemul vechi nu au fost neprogramate? De ce nu s-a ramas pe sistemul vechi de plata si nu s-au inasprit penalizarile in caz de neplata? De ce cluburile nu sunt obliate sa plateasca baremurile arbitrilor inaintea de startul sezonului? ...
In ceea ce priveste solutia pentru ca arbitrii sa nu fie platiti mai mult decat trebuie, Dragomir a decis ca banii sa treaca mai intai prin mana observatorului de joc si abia apoi a ajunga la 'fluierasi'.
Si aceasta solutie ridica insa o multime de intrebari. Cea mai interesanta dintre ele: Ce asigurari sunt ca observatorul de joc e corect?
5.400 de lei castiga pe meci un arbitru central din Liga I, in timp ce un asistent incaseza 3.600 de lei. 17.250 de lei este suma totala pe care cluburile gazda o platesc la un meci pentru baremurile arbitrilor si observatorilor
Un mare pas inapoi facut de Liga I, un pas spre vremurile in care prezen