Unele alimente şi-au căpătat o reputaţie proastă printre persoanele care ţin foarte mult la siluetă, însă acum le oferim şansa de a se „reabilita“, arătând că sunt bene-fice pentru sănătate.
Pe aşa-numita „listă neagră“ a alimentelor despre care se spune că zădărnicesc lupta împotriva kilogramelor în plus se numără, printre altele, fructele de avocado, untul de arahide, cartofii, ouăle şi ciocolata. Fiecare dintre aceste alimente are anumite efecte de care toţi cei care ţin la siluetă se feresc, însă cel mai de temut este conţinutul mare de calorii. Cu toate acestea, este bine să ţineţi cont de faptul că orice monedă are două feţe, deci aceste alimente nu sunt „rele“ în totalitate, ci au anumite proprietăţi care sunt benefice pentru sănătate. Prin urmare, oricât de strict aţi fi în ceea ce priveşte o dietă sănătoasă, nu evitaţi aceste alimente ci, eventual, consumaţi-le cu moderaţie.
Fructele de avocado
De ce evităm să consumăm fructe de avocado? Principalul motiv este faptul că ştim că acestea au un conţinut foarte mare de grăsimi - o jumătate de avocado are 14,8 grame de grăsime. Numai că motivul nu este bine întemeiat, întrucât fructele de avocado conţin grăsimi monosaturate, aşa-numitele „grăsimi bune“. În traducere liberă, grăsimile din avocado reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă, condiţia fiind ca fructele să fie consumate cu moderaţie. În plus, studii recente au arătat că fructele de avocado joacă un rol important în prevenirea apariţiei anumitor forme de cancer oral. Avocado reprezintă o excelentă sursă de potasiu, un mineral extrem de important pentru reglarea nivelului tensiunii arteriale. Fructele de avocado pot fi servite ca ingrediente în salata de crudităţi sau miezul lor poate fi întins pe pâine.
Untul de arahide
Principalul motiv pentru care nu prea multă lume este dornică să mănânce unt de ar