Are 18 ani şi cântă la pian şi vioară. A absolvit Artele la Suceava, iar acum îşi doreşte ca prin talentul său să ducă mai departe valorile poporului român.
Pasiunea pentru cântul popular există în familia Ancăi de generaţii. „Cred că talentul e o trăsătură de familie întrucât străbunicul meu a fost lăutar. Mi-a dăruit vioara lui, veche de peste 100 de ani“, spune artista onorată de moştenirea ce i-a fost lăsată. Anca speră să poată da mai departe copiilor săi obiectul de preţ. Totul a început la vârsta de şapte ani. Odată cu literele, Anca a învăţat să cânte la pian fiind fascinată de jocul din mâini al actualului ei profesor, Marcel Dupu. „Stând în cercul de prieteni al părinţilor mei, l-am observat pe domnul profesor când cânta la pian. Mi-am exprimat dorinţa de a învăţa şi eu să cânt la acest instrument şi, astfel, am început să învăţ pianul încă de când aveam şapte ani“, a dezvăluit Anca.
Cântă şi la pian
Începutul a fost greu, şi nu o singură dată a dorit să renunţe, însă încrederea şi sprijinul părinţilor au ajutat-o pe Anca să devină o expertă pe clape. Tot influenţată de profesorul ei, botoşăneanca a început să cânte şi la vioară. „Aveam 10 ani, iar domnul profesor mi-a dat de înţeles că avea nevoie de cineva care să cânte la vioară. Aşa am început să studiez al doilea instrument, evoluând zi de zi alături de Orchestra «Mugurelul»“, a completat artista.
Fără părinţi şi fără ajutorul profesorului ei, Anca susţine că nu ar fi ajuns atât de departe în muzică. Colegii şi prietenii au fost, de asemenea, tot timpul alături de ea, numărându-se printre fanii săi.
„Este o tânără care are parte de sprijinul familiei în tot ceea ce face şi cred că datorită acestui lucru şi a perseverenţei în muzică, Anca are şanse mari să ajungă un artist cu care românii se vor putea mândri. Iubeşte foarte mult tradiţiile şi asta spune mult desp