Sezonul estival este asociat cu vremea bună şi distracţie la maxim. Nu este întâmplător că turiştii care aleg să-şi petreacă zilele de concediu în Mamaia sau chiar în Constanţa au la dispoziţie mai multe modalităţi de a-şi petrece timpul liber.
Locul I - Oraşul vechi
Zona peninsulară a Constanţei adună laolaltă istoria, arhitectura impresionantă şi marea. În prezent, Peninsula este un cartier al Constanţei aflat în degradare, însă, chiar şi aşa, fărâma de farmec rămasă atrage mii de turişti străini anual, în special pe timpul verii. Printr-o simplă plimbare în „Vechiul Oraş" se pot descoperi Piaţa Ovidiu, vegheată de statuia executată în 1887 a marelui poet roman Publius Ovidius Naso, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Biserica Greco-Catolică, Moscheea Carol I sau „Geamia Regelui", Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul de Artă Populară, Muzeul „Ion Jalea", Catedrala Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Farul Genovez de 8 metri, construit în 1300, precum şi vestigiile vechii cetăţi Tomis. În plus, de aici se poate ajunge la Cazinoul Constanţa, aflat pe Bulevardul Regina Elisabeta, şi la Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Printr-o simplă plimbare o întreagă istorie a zonei poate fi deosebită. Din păcate, multe clădiri sunt în paragină şi strică imaginea zonei, putând deveni chiar periculoase pentru turişti.
Locul II - CMSN Constanţa
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa reprezintă unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din judeţ. Anual, mii de turişti trec pe la Delfinariu, Acvariu, Microrezervaţie, Planetariu sau pe la Expoziţia de păsări exotice şi de decor. În plus, există o şcoală de echitaţie şi se organizează diferite expoziţii precum cea de reptile. Pentru a vedea demonstraţiile celor trei delfini, Chen-Chen, Pei-Pei şi Ni-Ni, adulţii plătesc 14 lei, iar un bilet pentr