La doar 19 ani a cucerit deja zeci de premii la turneele din ţară şi străinătate. Este membru al clubului de şah Politehnica Iaşi. La şase ani, Claudiu Epure deprindea de la tatăl său primii paşi în tainele şahului.
Un an mai târziu, băiatul a început să frecventeze clubul de şah de la Palatul Copiilor din Vaslui, sub îndrumarea profesorului Constantin Grosu, cel care îl învaţă primele noţiuni teoretice şi scheme de joc.
În clasa a VII-a îl cunoaşte pe maestrul Gheorghe Munteanu. „El este cel sub îndrumarea căruia jocul meu a căpătat maturitate“, mărturiseşte tânărul.
În perioda în care a activat la Palatul Copiilor, tânărul a participat la nu mai puţin de 80 de turnee de şah, de unde s-a întors cu 30 de premii întâi.
În 2007 Claudiu Epure devine membru al clubului de şah Politehnica Iaşi. „Este momentul în care am început să particip la turneele mari, cu jucători internaţionali“, spune Claudiu Epure. Strategia pe care o abordează cel mai adesea în concursurile de şah este jocul deschis. „Merg mai mult pe tactică, pe atac şi contraatac. Cu acest stil de joc deschis am reuşit să obţin succese, dar am avut parte şi de înfrângeri. Este un joc dinamic“, susţine Claudiu Epure.
Cea mai lungă partidă disputată de tânăr într-un turneu a fost de cinci ore, iar cea mai scurtă s-a finalizat din doar zece mutări. „De obicei, partidele scurte au loc în turneele de blitz. Acum patru ani, am reuşit să obţin premiul I la turneul de blitz organizat la Botoşani“, mărturiseşte tânărul şahist.
Norvegianul Magnus Carlsen, modelul său
Claudiu Epure spune că îl are ca model pe jucătorul de şah în vârstă de doar 19 ani, Magnus Carlsen. Norvegianul a fost poreclit „Mozart al şahului“ în 2004 când, la numai 13 ani, a devenit mare maestru internaţional.
„L-am admirat întotdeauna pe Garry Kasparov, în