Atât proprietarii de imobile, cât şi chiriaşii, preferă să negocieze preţul în lei, pentru a nu mai depinde de fluctuaţiile cursului valutar.
CITIŢI ŞI:
Sute de cereri pentru o locuinţă de la Mitropolie
Chiriile au revenit la valoarea din 2006,la Sibiu
Cresc tarifele de închirirere de la cea mai modernă sală de sport din Transilvania
Creşterea excesivă, de la începutul acestei luni, a cursului euro, completată de problemele economice la nivel naţional, i-a determinat pe proprietarii de locuinţe să fie mult mai dispuşi la negociere. Mai mult, în încercarea de a nu rămâne cu locuinţele goale, sunt tot mai mulţi cei care acceptă ca plata să se facă în modenda naţională. „Acea nebunie cu creşterea excesivă a monedei euro i-a determinat şi pe proprietari să îşi modifice opţiunile. Mulţi dintre cei care au locuinţe de închiriat au rate la bănci şi preferă să fie siguri că au o sursă sigură de venit din chirie pentru a le achita, decât să ceară euro şi să stea cu casa goală. Mai mult, aceştia sunt şi mult mai deschişi la negocieri, iar condiţiile impuse nu mai sunt atât de stricte. De exemplu, foarte mulţi au renunţat şi la acea garanţie, contravaloare chiriei pe o lună sau două, plătită în avans, doar pentru a găsi chiriaşi cât mai repede“, ne-a spus Bogdan Gicu, preşedintele filialei sibiene a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare din România.
O soluţie bună
Proprietarii care aceptă ca negocierea să se facă în lei spun că este cea mai bună soluţie, în această perioadă. „ Am ales această variantă pentru că lucrăm cu lei, oamenii câştigă lei. Iar de cursul euro nu poţi fi niciodată sigur“, ne-a spus Octavian Florea, care cere 700 de lei pentru închirierea unui apartament în zona Cireşica. De aceeaşi părere sunt şi cei care şi-au închiriat un apartament, negociind chiria în moneda naţională. „ Am închiriat un apartament în ur