Direcţia pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ din cadrul Primăriei Târgu Jiu a fost înfiinţată doar cu numele pentru că nu funcţionează încă. Reprezentanţii primăriei ridică din umeri şi nu ştiu când se va ocupa cineva de imaginea lui Constantin Brâncuşi şi de operele din Parcul Central şi Parcul Coloanei Infinitului.
Înfiinţată în urmă cu peste două luni printr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu Jiu, Direcţia de Cultură „Constantin Brâncuşi“ nu există decât cu numele. Preocupaţi mai mult cu organizarea de evenimente mondene, serbări câmpeneşti sau noua organigramă, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu l-au lăsat baltă pe Constantin Brâncuşi şi operele oferite de acesta municipiului: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Coloana Infinitului, deşi moştenirea „Brâncuşi“ este cu certitudine cel mai important tezaur existent în judeţul Gorj, a cărui valoare nu a putut fi estimată cu exactitate de specialiştii în artă. În urmă cu peste un deceniu se vorbea de suma de peste un miliard de dolari, însă valoarea operelor brâncuşiene, dincolo de cea estetică, nu pare îi stimuleze în vreun fel pe cei responsabili de promovarea imaginii sculptorului născut la Hobiţa.
De două luni lucrează la profilul directorului...
Direcţia pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“ se naşte greu şi pentru că a moştenit realizările defunctului Centru de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi“, care la capitolul realizări a strălucit prin absenţa acestora. În urma desfiinţării Centrului, din cauza lipsei rezultatelor, a apărut, pe hârtie, Direcţia pentru Cultură. Teoretic, aceasta este axată pe câteva domenii de bază, precum: turismul, promovarea imaginii operelor brâncuşiene, organizarea de evenimente culturale şi artistice etc. Momentan, de imaginea lui Brâncuşi se ocupă, mai mult în timpul liber, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială. Potrivit reprezentanţ