Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au întrunit ieri, în şedinţă oficială, pentru prima dată de la preluarea managementului unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean Constanţa.
La întrunire au participat Laurenţiu Marin - reprezentantul în CA al preşedintelui CJC Nicuşor Constantinescu, Boris Parpală şi Carmen Vasile - reprezentanţii CJC, Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică - reprezentant al Ministerului Sănătăţii, prof. univ. dr. Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius", reprezentanţii Sanitas Constanţa, Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Pe lângă propunerile de restructurare înaintate de către reprezentanţii CA, s-a aprobat efectuarea unui audit asupra costurilor de asigurare a unor servicii precum întreţinerea unităţii sanitare, asigurarea pazei, spălătoria şi serviciul de curăţenie.
Potrivit reprezentantului desemnat de preşedintele CJC, Laurenţiu Marin, toate aceste servicii vor fi delegate unor firme specializate, însă cu condiţia păstrării personalului de deservire din spital. „S-a făcut un clacul şi s-a ajuns la concluzia că salariile femeilor de serviciu, care sunt aproape 300 la număr, mai exact 296, costă spitalul 106.000 euro lunar, or acest lucru nu este normal având în vedere cum arată spitalul. În aceste condiţii, ar fi fost de aşteptat ca înăuntru să lucească de curăţenie", a afirmat Laurenţiu Marin. Acesta a precizat că propunerile de restructurare cu 10% a medicilor, cu 20% a posturilor de asistente şi cu 2% a celor de infirmiere, au fost înaintate şi sindicatelor şi structurilor asociative ale cadrelor medicale, pentru a fi studiate. „În zece zile aşteptăm soluţii de la dumnealor sau contrapropuneri. Poate găsim soluţii să ţinem