Fabrica de oţel beton pe care Transdanube Industries o va construi la Olteniţa ar putea avea o capacitate de 700.000 tone pe an, peste cea stabilită iniţial, de 500.000 tone pe an, dacă piaţa locală a construcţiilor va creşte în următorii doi ani. O altă condiţie este dezvoltarea reţelei electrice din zonă a companiei Enel. "Estimăm că vom începe producţia în primul semestru din 2013, iar la sfârşitul acelui an anticipăm că vom ajunge la o cifră de afaceri de 250 milio
Fabrica de oţel beton pe care Transdanube Industries o va construi la Olteniţa ar putea avea o capacitate de 700.000 tone pe an, peste cea stabilită iniţial, de 500.000 tone pe an, dacă piaţa locală a construcţiilor va creşte în următorii doi ani.
O altă condiţie este dezvoltarea reţelei electrice din zonă a companiei Enel.
"Estimăm că vom începe producţia în primul semestru din 2013, iar la sfârşitul acelui an anticipăm că vom ajunge la o cifră de afaceri de 250 milioane euro", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Transdanube Industries, Thommaso Serano.
El a adăugat că jumătate din producţie va fi exportată, cealaltă jumătate fiind destinată pieţei interne, iar materia primă va proveni din România.
Cu gândul la extindere
Totodată, compania intenţionează să achiziţioneze mai mult teren de la autorităţile locale în vederea unei potenţiale extinderi. Până în prezent, compania a cheltuit peste zece milioane euro pentru achiziţia terenului destinat construcţiei fabricii.
Serano a adăugat că investiţia este finanţată, pentru început, din fonduri proprii, dar compania discută şi cu bănci precum BERD, BCR, UniCredit sau Citi Bank pentru atragerea de finanţare.
"Un ajutor de stat ar fi foarte binevenit, am început discuţii, dar nu vedem un sprijin prea mare din partea guvernului. Astăzi, nu aşteptăm niciun ajutor de stat d