Singurul lucru pe care-l pot face cei care au achitat locuinţele este să aştepte în continuare. Fie dezvoltatorul Euro Habitat contestă decizia, fie clienţii negociază cu administratorul judiciar. Sursa: OCTAVIAN COCOLOŞ
Clienţii care au cumpărat apartamente în complexul imobiliar Planorama, din zona Doamna Ghica, din Capitală, mai au de aşteptat până îşi vor putea lua în primire apartamentele.
Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a dezvoltatorului Euro Habitat.
În cazul în care compania nu va contesta decizia, soarta cumpărătorilor va sta în mâna celui care va fi numit administrator judiciar. Lucrările la ansamblul Planorama, de circa 1.100 de locuinţe, au început în 2005, iar primul din cele patru blocuri ar fi trebuit să fie gata în vara lui 2007.
Fără aviz de la pompieri
Odată cu declanşarea insolvenţei, şansele ca oamenii să se mai poată muta anul acesta sunt foarte mici, explică avocatul unei familii care a continuat lupta cu Euro Habitat în instanţă. În acest moment, există două variante: fie compania face recurs la tribunal, fie se instalează un administrator judiciar, care va prelua controlul firmei.
În loc să depună contestaţia, Euro Habitat s-a mulţumit însă să-i informeze pe clienţi de decizia tribunalului, menţionând că nu a primit nicio informare oficială. Acest lucru e normal, întrucât procedura prevede că instanţa are la dispoziţie 30 de zile de la decizia judecătorului pentru a trimite notificarea - sentinţa a fost dată pe 30 iunie.
Dincolo de problema insolvenţei, Planorama îi dă o mulţime de bătăi de cap dezvoltatorului israelian. În schimbul angajamentului că renunţă la toate penalităţile aferente, el le-a promis clienţilor că finalizează primul bloc până pe 31 iulie.
Astfel, dezvoltatorul a mai obţinut de la bancă un împrumut